22.10.11

MENDOZA...

"Oh! Gauchito Gil te pido humildemente se cumpla por tu intermedio ante Dios, el milagro que te pido: y te prometo que cumpliré mi promesa y ante Dios te haré ver, y te brindaré mi fiel agradecimiento y demostración de fé en Dios y en vos Gauchito Gil
Amén"

Unes de les llegendes, i creences, més importants d'Argentina, es la del famós desertor de l'exèrcit i convertit en una espècie de "Robin Hood". Nascut al 1847, s'ha convertit en tot un Deu vivent en tot el país. Al costat de les carreteres, sempre hi trobes petits santuaris rodejats de banderoles tot d'un vermell llampant. Tothom rep homenatge a El Gauchito, oferint-li aigua o petits records personals.

Finalment ahir vaig fer un tour turñistic. Mira que em costa fer aquestes coses! Però si volia veure el Aconcagua, era l'opció més esconòmica.
Un viatge de 3 hores fins al Parc Nacional, passant per diferents poblets enclavats en la carretera que et porta fins a Santiago de Xile. I parran, com no, al "Puente del Inca". Una formació espectacular que ja forma part de les zones protegides. No és un pont natural de pedra, sinó que és un pont natual de pedres i sorra, això fa que cada vegada és torni més perillós caminar-hi pel damunt. El color ocre és degut a les termes naturals que hi ha just al costat. Aigua que arriba entre 35º i 38º. Arribada al Parc Nacional por laguna de los Horcones. Caminadeta fins al mirador del llac i l'espectacular vista de la bèstia dels Andes.
Demà marxo cap a Còrdoba! Ja en tinc ganes!
Petons
Peri



2 comentarios:

  1. 6.962! Vols dir que no ho podríem fer amb un pim-pam-pum? je,je,je. Lo Jordi segur que diria que es fa amb un no res i, dalt!

    ResponderEliminar
  2. Els millors són els dos gossos de la via... bona foto. L'Aconcagua es veu molt mooolt alt, em sembla que el deixo per una altra vida.
    Records.
    Pelle
    Una d'original: A Córdoba no deixis de visitar la mezquita!

    ResponderEliminar